2005-02-11

Första Åkerstedt 5 cc motorn - PAST - iordninggjord av Kerrman för Bo Gardh. OPS front och Zimmerman passar. Foder (al) och kolv Stelling.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2005-02-03

P-A Åkerstedt,s nya vevhus - PAST.

Han har gjort en ny serie på 10 vevhus färdiga. Stelling al-foder med kolvar är anskaffade. Till detta passar OPS front och baklock. Ett antal motorer är nu under uppbyggnad på olika håll.

Så 5 cc. klassen blir mycket stark i Sverige i år.

Särskilt som Falk håller på att göra en serie på 10 fronter och baklock för Novarossi 4,66 vändning. Se nedan. Så här blir ytterligare nya 5 cc. bilar i Australien, England, Estland, Örebro och Stockholm.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Leif K
”PAST”, NYTT SVENSKT 5 cc VEVHUS
Per-Arne Åkerstedt har nu fått dom två första provgjutningarna av sitt nya 5 cc vevhus, benämnt PAST. Dessa ser OK ut men några små justeringar kommer att göras på gjutformen. Huset är konstruerat för att passa cylinderfoder från Stellings nya världsrekordmotor. Motorn har lika bredd över vevhuset som OPS 29 och passar därför i bilar där det tidigare suttit OPS. Insug, frontbox och vevaxel från OPS går att använda till huset om man så önskar. Dock inte ”long stroke” vevaxlar för då blir slagvolymen över 5 cc!!! Per-Arne kommer att få fler gjutningar av vevhuset i januari och i februari beräknar han ha färdigbearbetade hus klara.

Om det är några som är intresserade av Per-Arnes vevhus, kontakta honom i så fall snarast. Tel: 0582-30419